TAROM în anul Centenarului

Este binecunoscut că un proiect ambițios nu poate fi dus la bun sfârșit fără susținere, fără înțelegere și fără parteneriat. Un parteneriat care ne onorează este și cel cu o companie tradițională românească, o companie care face posibilul ca implicarea în Fotograful Anului în România să nu fie una simbolică ci mai ales să susțină demersul nostru și, astfel, să ne ajute să aducem la București o parte dintre membrii juriului. #TAROMsusțineFAR

Fiind în anul Centenarul am dorit să vedem care este istoria TAROM și care sunt noutățile companiei. 

100 de ani de România, 64 de ani de TAROM.

În anul Centenarului, Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române a dorit să marcheze un moment atât de bogat în semnificaţii pentru români prin introducerea de noi rute, interne şi externe, care să  le ofere posibilitatea  de a fi uniţi şi în acelaşi timp liberi să îşi urmeze oriunde visurile.

Asemenea românilor care în 1918 înfăptuiau proiectul  cel mai drag sufletului lor, cel al României Mari,  Compania TAROM a fost animată încă de la începuturile sale de acelaşi ideal de independenţă concretizat însă, conform domeniului specific de activitate, în depăşirea limitelor spaţiale şi temporale: primul zbor peste Atlantic, ocolul Pământului în 80 de ore, primul zbor pe continentul australian, dublarea capacităţii de transport în doar 5 ani, din 1975 până în 1980, primul zbor fără escală Bucureşti-Bangkok, deschiderea de noi şi noi rute. Toate acestea sunt realizări în care românii, curioşi şi creativi prin natura lor, se pot recunoaşte cu uşurinţă pentru că le-au fost dedicate.

La 100 de ani de Românie modernă, TAROM continuă să creadă în unicitatea şi independenţa spiritului românesc, iar eforturile sale au ca principal scop păstrarea acestor valori esenţiale pentru un popor. Nu este deci o întâmplare că în an centenar TAROM a decis să îi aducă pe români mai aproape unii de alţii, conectând şi pe calea aerului provincii unite odinioară de dăruirea şi patriotismul înaintaşilor. Astfel, noile rute Satu Mare-Constanţa, Bucureşti-Sibiu sau Cluj-Iaşi  poartă o aură de emoţie şi românitate, dincolo de o implicită utilitate.

Românii însă, rămânând ei înşişi, au nevoie să fie conectaţi cu restul lumii pentru că o reală împlinire de sine nu se poate realiza decât prin raportare la ceilalţi. De aceea TAROM te poartă acolo unde studiile, munca, pasiunile sau pur şi simplu viaţa te duce, lăsând întotdeauna deschis drumul către “acasă”. Fie că vorbim de Timişoara-Stuttgart, Sibiu-Stuttgart sau de Cluj-Paris şi Timişoara-Paris, toate aceste rute noi sunt destinate să îi unească pe români cu ceea ce este important pentru ei şi să îi ajute să se afirme ca  români într-o mare de diversitate.

În ce ne priveşte, după 64 de ani petrecuţi împreună, nu mai e o surpriză pentru nimeni că suntem onoraţi să vă avem alături cu ocazia fiecărui zbor.

Cu prietenie,

Echipa TAROM

1 Response

Leave a Reply