TAROM Destinaţii de suflet

Înfiinţată în anul 1954, Compania TAROM şi-a extins treptat atât flota cât şi reţeaua de destinaţii. Fiind orientată  încă de la începuturile sale către nevoile de călătorie ale pasagerilor, compania a deschis  rute menite să îi pună în contact într-un timp scurt, comparativ cu alte mijloace de transport, cu diferite puncte din ţară sau din străinătate.

Aşa cum era şi firesc, primii ani de activitate au fost marcaţi de zboruri în premieră, de recorduri şi realizări îndrăzneţe, care au devenit cu timpul rute curente, binecunoscute pasagerilor TAROM.

În prezent, destinaţiile interne  acoperă principalele centre culturale, administrative  şi economice ale ţării ( Cluj, Iaşi, Timişoara, Sibiu, Oradea), asigurând totodată legătura directă dintre provinciile istorice pe rutele Cluj-Iaşi, Satu Mare-Constanţa, Iaşi-Timişoara.

În ce priveşte destinaţiile externe, oferta este variată, acoperind destinaţii din Europa, Africa, Orientul Mijlociu. Primordial din această perspectivă este interesul de călătorie al pasagerului, interes care poate fi de natură personală, de studii sau profesională. Oricare ar fi acesta, scopul nostru este ca pasagerul să ajungă la destinaţie în cele mai bune condiţii de siguranţă şi confort. Detaliind, reţeaua destinaţiilor externe cuprinde unele dintre cele mai frumoase oraşe, ideale pentru vacanţă (Paris, Amsterdam, Istanbul, Viena, Praga, Barcelona, Alicante, Atena, Nisa etc), importante centre financiare şi administrative (Frankfurt, Londra, Tel Aviv, Bruxelles etc) sau centre universitare de prestigiu (Paris, Londra, Roma). Totul depinde de perspectiva din care priveşti, multe dintre destinaţii îmbrăcând valenţe multiple.

Înţelegând importanţa mobilităţii în societatea actuală, cu atât mai mult cu cât România este ea însăşi membră a Uniunii Europene, TAROM este prezentă, prin rutele operate, în toate colţurile Europei, de la nord la sud, de la est în centru şi vest, iar planurile ce vizează viitorul cel mai apropiat prevăd deschiderea de noi rute interne şi externe.

Un motiv în plus să fim atenţi la dorinţele şi nevoile pasagerilor noştri este reprezentat de numeroasa comunitate de români din afara graniţelor ţării. Acest lucru face extrem de importantă operarea de rute care să deservească această comunitate  şi care să faciliteze legăturile sale cu ţara prin numărul de frecvenţe şi orarul de operare .

Înţelegem cât de greu e dorul de persoanele şi locurile dragi, de care ne leagă amintiri, senzaţii, emoţii. Înţelegem de asemenea cât este de important ca şi tinerele generaţii de români aflate în străinătate să menţină o legătură autentică şi vie cu ţara de origine. Tocmai de aceea,  destinaţiile  TAROM  nu vor fi niciodată simple destinaţii, ci unele de suflet.

Cu prietenie,

Echipa TAROM

Leave a Reply