Politica privind Protecția Datelor

În vigoare de la 25 iunie 2018

În această pagină puteți găsi informații despre:

  1. Cine suntem
  2. Cum colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal
  3. Cum facem schimb de informații
  4. Transferuri de informații în afara Uniunii Europene
  5. Drepturile dumneavoastră
  6. Securitate
  7. Modificări aduse Politicii privind Protecția Datelor
  8. Informații de contact

1. Cine suntem

Fotografia Romaneasca SRL (denumit în continuare „Organizatorul”, „noi” sau „FR) este o societate cu răspundere limitată înregistrată în România, cu sediul în Bucureşti, sector 3, Ale. Vasile Goldiș nr 2, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/17697/2017, având CIF 38376976. În perioada Iunie 2018 – Octombrie 2018, FR organizează Concursul Național de Fotografie “Fotograful Anului în România, ediția 2018” („Concursul”).

Colectăm și prelucrăm mai multe categorii de date cu caracter personal din partea dumneavoastră în calitate de utilizator al site-ului web https://fotografulanului.ro (în continuare „Site-ul Web”), fapt care ne face un operator de date cu privire la aceste date în conformitate cu legislația privind protecția datelor din Uniunea Europeană.  

Abordăm protecția datelor dumneavoastră extrem de serios și această notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal descrie politicile și practicile noastre referitoare la modul în care colectăm și utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal – respectiv ce date colectăm, de ce le colectăm și ce facem cu ele, precizând totodată drepturile dumneavoastră privind protecția datelor.

Vă rugăm să citiți acest document cu atenție, pentru a înțelege modul în care gestionăm datele dumneavoastră cu caracter personal. Cu excepția cazului în care sunt definiți altfel în acest document, toți termenii scriși cu majuscule utilizați aici au aceleași înțelesuri ca în Regulamentul Concursului, disponibil la 25.06.2018.

2. Cum colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Datele cu Caracter Personal pot fi colectate sau accesate în mai multe moduri, inclusiv:

  • direct de la dumneavoastră (din datele completate de dumneavoastră în Site-ul Web);
  • observate de noi atunci când navigați pe Site-ul nostru Web (cookie-uri, IP, navigare site web, etc.).
  • Date furnizate de dumneavoastră în mod direct

În calitate de vizitator, nu trebuie să furnizați date cu caracter personal pentru a utiliza Site-ul Web. Cu toate acestea, pentru a participa la Concurs sau a vă abona la newsletter este necesar să ne furnizați anumite date cu caracter personal.

În plus, datele cu caracter personal care sunt furnizate de vizitatori în mod specific și voluntar pot fi colectate prin Site-ul Web, după cum urmează:

  • Înscrierea la Concurs

Site-ul nostru Web utilizează formulare prin care vă puteți înscrie în Concurs, care includ câmpuri precum numele complet, adresa de e-mail, număr de telefon, adresa poștală, cetățenie, vârstă.

Vom prelucra aceste date, în temeiul interesului nostru legitim, pentru a verifica dacă îndepliniți condițiile de participare prevăzute de Regulamentul Concursului, precum și pentru a gestiona participarea dumneavoastră la Concurs sau pentru a face cunoscute opere dumneavoastră care au fost înscrise în Concurs.

Pentru mai multe informații în legătură cu modul în care FR prelucrează datele personale în această situație, vă rugăm să consultați nota de informare destinată participanților la Concurs, disponibilă ca anexă la Regulamentul Concursului.

  • Abonarea la Newsletter

Una dintre funcționalitățile Site-ului este cea de newsletter, care ne permite să păstrăm legătura, prin e-mail, cu persoanele interesate de Concurs („Newsletter”). Astfel, persoanele care își introduc adresa de e-mail pe site și sunt de acord cu primirea Newsletter-ului, vor deveni abonați și vor primi mesaje cu știri despre Concurs („Abonați”). Pentru a putea comunica Newsletter-ul, FR va prelucra următoarele date cu caracter personal ale Abonaților: adresă de e-mail.

Prelucrăm aceste date pe baza temeiului juridic al consimțământului Abonaților, pentru a le putea comunica Newsletter-ul.

Pentru mai multe informații în legătură cu modul în care FR prelucrează datele personale în această situație, vă rugăm să consultați nota de informare destinată Abonaților, atașată prezentului document ca Anexa 1.

  • Utilizarea Site-ului Web

Site-ul Web colectează anumite informații în mod automat și le stochează în fișiere log. Informațiile pot include adresele protocolului de internet (IP), regiunea sau locația generală unde computerul sau dispozitivul dumneavoastră accesează internetul, tipul browser-ului, sistemul de operare și alte informații de utilizare privind utilizarea Site-ului Web, inclusiv un istoric al paginilor pe care le vizualizați. Utilizăm aceste informații pentru a ne ajuta să concepem site-ul nostru astfel încât să corespundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor noștri. De asemenea, putem utiliza adresa dumneavoastră IP pentru a ne ajuta să diagnosticăm problemele pe care le avem cu serverul nostru și pentru a administra Site-ul nostru Web, pentru a analiza tendințe, a urmări fluctuațiile vizitatorilor și a aduna informații demografice generale care să ne ajute să identificăm preferințele vizitatorilor. Site-ul nostru Web  utilizează, de asemenea, cookie-uri  și semnalizatoare web (web beacons), despre care puteți citi mai jos și în Politica noastră referitoare la Cookie-uri, unde puteți găsi, de asemenea, mai multe informații privind utilizarea de cookie-uri de către noi și opțiunile și preferințele dumneavoastră cu privire la acestea.

La fiecare vizită subsecventă pe Site-ul Web, browser-ul caută cookie-uri. Dacă browser-ul identifică cookie-uri, acesta trimite informațiile stocate de respectivul cookie către Site-ul Web. Site-ul Web descarcă cookie-uri în calculatorul, pe tableta sau în telefonul dumneavoastră mobil, care sunt strict necesare pentru funcționarea Site-ului Web, cum ar fi cookie-urile care asigură posibilitatea de a găsi rapid informațiile pe Site-ul Web, și cookie-uri care sunt strict necesare pentru a furniza un serviciu care a fost solicitat de dumneavoastră în mod expres, cum ar fi un cookie care reamintește setările dumneavoastră referitoare la cookie-uri sau cookie-uri care reamintesc conținutul „coșului dumneavoastră de cumpărături” în timp ce navigați pe Site-ul Web. Pentru a descărca cookie-uri care nu sunt strict necesare, cum ar fi cookie-uri pentru strângerea informațiilor statistice, FR are nevoie de consimțământul dumneavoastră prealabil.

Dacă ați modificat setările dumneavoastră referitoare la cookie-uri astfel încât site-urile web să nu poată să plaseze cookie-uri în calculatorul dumneavoastră, este posibil ca acest Site Web să nu poată să descarce cookie-ul care reamintește dacă ați fost de acord sau nu cu plasarea de cookie-uri. În caz afirmativ, vi se va cere să indicați preferințele dumneavoastră referitoare la cookie-uri de fiecare dată când veți vizita Site-ul Web. Dacă nu doriți să fiți întrebați cu privire la preferințele dumneavoastră referitoare la cookie-uri de fiecare dată când vizitați acest Site Web, trebuie să modificați setările browser-ului dumneavoastră în materie de cookie-uri.

3.  Cum facem schimb de informații

Vom divulga datele dumneavoastră cu caracter personal doar în scopurile și către terțele părți descrise mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a asigura faptul că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate, securizate și transferate conform legii aplicabile.

  • Divulgarea către terțe părți

Putem divulga părțile strict necesare ale informațiilor dumneavoastră cu caracter personal, în măsura care sunt necesare pentru înscrierea și participarea la Concurs, pentru comunicarea Newsletter-ului sau pentru asigurarea unei bune desfășurări a Concursului, următoarelor categorii de terțe părți:

  • contabili, auditori, avocați sau alți experți externi, în cazul în care aceste informații le sunt necesare pentru a asista cu desfășurarea Concursului,
  • societățile care ne furnizează produse și servicii (persoane împuternicite de operatori), cum ar fi:
    • furnizori de sisteme IT și furnizorii de servicii de asistență aferenți, inclusiv arhivarea de emailuri, furnizorii de servicii de telecomunicații, realizare copii de rezervă și recuperare în caz de dezastru, servicii de securitate informatică și alți furnizori de servicii externalizate;
    • furnizorii de servicii de marketing și publicitate;
    • societăți implicate în operarea Site-ului nostru Web.
  • autorități și instituții publice, atunci când legea ne impune să le divulgăm.

De asemenea, putem divulga informațiile dumneavoastră cu caracter personal către terțe părți:

  • dacă solicitați sau autorizați acest lucru;
  • persoanelor care dovedesc autoritatea legală de a acționa în numele dumneavoastră;
  • în cazul în care avem obligația de a dezvălui datele dvs. personale pentru a respecta o obligație legală, orice solicitare legală din partea autorităților guvernamentale sau executive, și după cum poate deveni necesar pentru a îndeplini anumite cerințe de securitate națională sau de aplicare a legii sau a de preveni anumite activități ilegale;
  • pentru a răspunde oricăror pretenții, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale unui terț, pentru a proteja siguranța oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală; sau
  • pentru a proteja drepturile, proprietățile sau siguranța FR, a angajaților săi, a colaboratorilor săi sau a furnizorilor săi.
  • Restricții privind utilizarea informațiilor cu caracter personal de către destinatari

Oricare terțe părți cu care alegem să împărtășim informațiile dumneavoastră cu caracter personal conform celor de mai sus sunt limitate (prin lege și contractual) în capacitatea lor de a utiliza informațiile dumneavoastră cu caracter personal pentru scopurile specifice identificate de noi. Ne vom asigura întotdeauna că oricare terțe părți cu care alegem să împărtășim informațiile dumneavoastră cu caracter personal sunt supuse obligațiilor privind protecția datelor și securitate conforme cu această Politică privind Protecția Datelor și cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea dubiului, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci când divulgarea nu constituie decizia noastră.

Exceptând astfel cum este detaliat mai sus în mod expres, nu vom împărtăși, vinde sau închiria niciodată oricare dintre informațiile dumneavoastră cu caracter personal către oricare terță parte fără notificarea dumneavoastră și, dacă este cazul, fără obținerea consimțământului dumneavoastră.

4. Transferuri de informații în afara Uniunii Europene

Informațiile cu caracter personal pot fi prelucrate de personal care activează în afara ZEE care lucrează pentru noi sau terțe persoane împuternicite de operatori în scopurile menționate mai sus.

Atunci când furnizăm orice informații cu caracter personal referitoare la dumneavoastră oricăror asemenea membri din grupul nostru care nu fac parte din ZEE sau terțelor persoane împuternicite de operatori, vom lua măsurile adecvate pentru a asigura faptul că destinatarul protejează informațiile dumneavoastră cu caracter personal în mod adecvat în conformitate cu această Politică privind Protecția Datelor și cu legislația aplicabilă. Aceste măsuri includ:

  • în cazul prestatorilor de servicii cu sediul în SUA, încheierea acordurilor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană cu aceștia, sau asigurarea aderării acestora la Scutul de Confidențialitate UE-SUA (a se vedea https://www.privacyshield.gov/welcome), sau
  • în cazul prestatorilor de servicii cu sediul în alte țări în afara ZEE, încheierea acordurilor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană cu aceștia.

Mai multe detalii privind măsurile pe care le luăm pentru a vă proteja informațiile cu caracter personal în aceste cazuri pot fi puse la dispoziție de către noi la cerere, contactându-ne oricând (a se vedea secțiunea 9 de mai jos).

5. Drepturile dumneavoastră

În calitate de persoană vizată aveți anumite drepturi legale cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dumneavoastră. FR va respecta drepturile dumneavoastră individuale și va aborda motivele dumneavoastră de îngrijorare în mod adecvat

  • Dreptul de retragere a consimțământului: Atunci când v-ați exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă puteți retrage consimțământul în orice moment. Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrărilor realizate înainte de momentul retragerii.
  • Dreptul la rectificare: Aveți dreptul de a corecta (rectifica) datele dvs. care se află în posesia noastră, în cazul în care sunt inexacte.
  • Dreptul la limitarea prelucrării: Puteți beneficia din partea noastră de o limitare a prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, dacă
  • contestați acuratețea datelor dumneavoastră cu caracter personal, pe perioada în care se verifică acuratețea acestora;
  • prelucrarea este ilegală, și solicitați limitarea prelucrării mai curând decât ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal;
  • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, însă dumneavoastră le solicitați în scopul formulării, exercitării sau apărării unor acțiuni în justiție, sau
  • obiectați cu privire la prelucrare în perioada în care verificăm dacă temeiurile noastre legitime prevalează asupra motivelor dumneavoastră.
    • Dreptul la acces: Ne puteți solicita informații referitoare la datele cu caracter personal pe care le deținem în privința dumneavoastră, incluzând informații privind categoriile de date cu caracter personal aflate în posesia noastră sau în controlul nostru, pentru ce sunt utilizate, de unde le-am colectat, dacă nu direct de la dumneavoastră, și căror persoane le-au fost divulgate, dacă este cazul.

Vă vom furniza o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal la cerere.

  • Dreptul la portabilitate: Aveți dreptul să primiți datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat și să solicitați, atunci când acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic, să transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal (pe care ni le-ați furnizat) către o altă organizație.

Dispuneți de aceste două drepturi dacă:

  • prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal prin mijloace automate;
  • ne bazăm prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pe consimțământul dumneavoastră, sau prelucrarea de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru semnarea sau executarea unui contract la care sunteți parte;
  • datele dumneavoastră cu caracter personal ne sunt furnizate de către dumneavoastră, și
  • transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal nu afectează în mod advers drepturile și libertățile altor persoane.

Aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod normal și lizibil electronic.

Dreptul dumneavoastră de a primi datele dumneavoastră cu caracter personal nu trebuie să afecteze în mod advers drepturile și libertățile altor persoane. Acest lucru poate fi aplicabil dacă o transmitere a datelor dumneavoastră cu caracter personal către o altă organizație implică, de asemenea, transmiterea datelor cu caracter personal ale altor persoane (care nu își dau consimțământul).

Dreptul dumneavoastră de a beneficia de transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi către o altă organizație este un drept pe care îl aveți dacă respectiva transmitere este fezabilă din punct de vedere tehnic.

  • Dreptul la ștergerea datelor: Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem datele cu caracter personal pe care le prelucrăm în privința dumneavoastră. Trebuie să ne conformăm acestei solicitări dacă prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, exceptând datele care sunt necesare:
  • pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și informare;
  • pentru conformarea cu o obligație legală care ne angajează;
  • în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică sau în scopuri statistice, sau
  • pentru formularea, exercitarea sau apărarea unor acțiuni în justiție.
    • Dreptul la obiecție: Puteți obiecta, în orice moment, cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal din cauza situației dumneavoastră specifice, cu condiția ca prelucrarea să nu se bazeze pe consimțământul dumneavoastră, ci pe interesele noastre legitime sau cele ale unei terțe părți. În acest caz, nu vom mai prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, decât dacă putem demonstra temeiurile legitime care ne obligă și un interes care prevalează pentru prelucrare sau pentru formularea, exercitarea sau apărarea unor acțiuni în justiție. Dacă obiectați cu privire la prelucrare, vă rugăm să indicați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie șterse, în caz contrar acestea urmând a fi doar limitate.
  • Dreptul de a formula o plângere: Puteți formula o plângere la autoritatea privind protecția datelor:
Nume: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România
Telefon: +40.318.059.211+40.318.059.212
Fax: +40.318.059.602
Email: anspdcp@dataprotection.ro

 De remarcat:

  • Perioada de timp: Vom încerca să soluționăm cererea dumneavoastră în termen de 30 de zile, termen care poate fi prelungit din motive specifice legate de un anumit drept legal sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În toate cazurile, dacă acest termen este prelungit, vă vom informa cu privire la durata prelungirii și motivele care au condus la aceasta.
  • Limitarea accesului: În anumite situații, este posibil să nu vă putem oferi accesul la toate sau o parte din datele dumneavoastră cu caracter personal din cauza dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea dumneavoastră de acces, vă vom informa cu privire la motivul refuzului.
  • Lipsa identificării: În unele cazuri, este posibil să nu vă putem căuta datele cu caracter personal din cauza elementelor de identificare pe care le-ați indicat în cererea dumneavoastră. În asemenea cazuri, în care nu vă putem identifica drept persoana vizată, nu ne putem conforma solicitării dumneavoastră de a vă exercita drepturile legale descrise în prezenta secțiune, decât dacă ne furnizați informații suplimentare care să permită identificarea dumneavoastră. Vă vom informa și vă vom oferi posibilitatea de a furniza asemenea detalii suplimentare.
  • Exercitarea drepturilor dumneavoastră legale: Pentru a exercita drepturile dumneavoastră legale, vă rugăm să ne contactați în scris (inclusiv electronic) la detaliile de contact furnizate în secțiunea 9 de mai jos.

6. Securitate

FR se angajează să protejeze informațiile cu caracter personal împotriva pierderii, utilizării necorespunzătoare, divulgării, modificării, indisponibilizării, accesului neautorizat și distrugerii și adoptă toate măsurile de protecție rezonabile pentru a păstra confidențialitatea informațiilor cu caracter personal, inclusiv prin utilizarea măsurilor organizatorice și tehnice adecvate. Măsurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, instruirea personalului și încuierea dosarelor fizice în dulapuri (dacă e cazul). Măsurile tehnice includ utilizarea de criptări, parole de acces la sistemele noastre și utilizarea de software anti-virus.

În cursul furnizării datelor dumneavoastră cu caracter personal către noi, informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi transferate prin internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja informațiile cu caracter personal pe care ni le furnizați, transmiterea informațiilor pe internet între dumneavoastră și noi nu este sigură în totalitate. Ca atare, nu putem garanta securitatea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le transmiteți pe internet și oricare asemenea transmitere este pe riscul dumneavoastră. De îndată ce primim informațiile dumneavoastră cu caracter personal, vom utiliza proceduri stricte și elemente de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acestea

7. Modificări aduse Politicii privind Protecția Datelor

Ne rezervăm dreptul, la libera alegere, de a modifica practicile noastre privind protecția datelor și de a actualiza și a aduce modificări la această nota de informare privind protecția datelor în orice moment. Din acest motiv, vă încurajăm să consultați această notă de informare privind protecția datelor în mod constant. Această notă de informare privind protecția datelor este de actualitate de la data care apare la începutul documentului. Vom trata datele dumneavoastră cu caracter personal într-o manieră care să corespundă notei de informare privind protecția datelor în baza căreia acestea au fost colectate, cu excepția cazului în care dispunem de consimțământul dumneavoastră pentru a le trata diferit.

8. Informații de contact

Vă rugăm să adresați întrebările dumneavoastră cu privire la subiectul protecției datelor și oricare solicitări în exercitarea drepturilor dumneavoastră legale la următoarele detalii de contact:

Nume: Andra Rotariu

Funcția: Project Manager

Telefon: 0723608612

Email: andra@fotografulanului.ro

Vom investiga și vom încerca să soluționăm orice solicitare sau plângere privind utilizarea sau divulgarea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal.

Dacă nu sunteți satisfăcuți de răspunsul nostru, puteți formula, de asemenea, o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe informații cu privire la această procedură sunt disponibile la: dataprotection

Anexa 1

Notă de Informare cu privire la prelucrarea datelor personale ale persoanelor abonate la newsletter-ul FAR2018, aferent Concursului Național “Fotograful Anului în România” 2018, organizat de Fotografia Romaneasca S.R.L.

  1. Cum colectăm și utilizăm (prelucrăm) datele dumneavoastră personale. 1
  2. Cui dezvăluim datele personale. 2
  3. Reținerea datelor cu caracter personal 3
  4. Drepturile dumneavoastră. 4
  5. Securitatea. 5
  6. Modificări privitoare la nota de informare. 5
  7. Întrebări suplimentare sau formularea unor reclamații 5

Fotografia Romaneasca SRL (denumit în continuare „Organizatorul”, „noi” sau „FR”) este o societate cu răspundere limitată înregistrată în România, cu sediul în Bucureşti, sector 3, Ale. Vasile Goldiș nr 2, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/17697/2017, având CIF 38376976. În perioada Iunie 2018 – Octombrie 2018, FR organizează Concursul Național de Fotografie „Fotograful Anului în România, ediția 2018” („Concursul”).

Pentru desfășurarea concursului, noi operăm site-ul https://fotografulanului.ro („Site”). Una dintre funcționalitățile Site-ului este cea de newsletter, care ne permite să păstrăm legătura, prin e-mail, cu persoanele interesate de Concurs („Newsletter”). Astfel, persoanele care își introduc adresa de e-mail pe site și sunt de acord cu primirea Newsletter-ului, vor deveni abonați și vor primi mesaje cu știri despre Concurs („Abonați” sau „dumneavoastră”).

Noi colectăm și prelucrăm adresa de e-mail a fiecărui Abonat, ceea ce, în conformitate cu legislația Uniunii Europene în domeniul protecției datelor, ne califică drept operator al acestor date cu caracter personal.

Știm că aspectele ce țin de viața dumneavoastră personală sunt deosebit de importante, iar noi le tratăm cu seriozitate. Această Notă de informare descrie politicile și practicile noastre referitoare la colectarea și folosirea de către noi a datelor dvs. personale atunci când vă abonați la newsletter, și descrie și drepturile pe care le aveți. Mai exact, veți găsi mai jos:

  • Ce date colectăm despre dumneavoastră;
  • Cum folosim și în general cum prelucrăm aceste date;
  • Temeiul pe care ne întemeiem în această prelucrare;
  • Cui comunicăm aceste date; și
  • Modalitatea de stocare a datelor.

Vă rugăm să citiți cu atenție această notă de informare pentru a înțelege modul în care prelucrăm datele dumneavoastră personale.

1. Cum colectăm și utilizăm (prelucrăm) datele dumneavoastră personale

1.1 În cadrul FR colectăm și utilizăm oricare dintre următoarele date despre dumneavoastră, iar în cadrul documentului de față ne vom referi la acestea drept „date personale“.

(a) Informații de înscriere la Newsletter: adresă de e-mail. 

Vom utiliza aceste date, în temeiul consimțământului dumneavoastră, pentru a vă transmite Newsletter-ul.

1.2 Sursa datelor personale.  Datele personale prelucrate sunt furnizate direct de dumneavoastră, cu ocazia abonării la Newsletter.

2. Cui dezvăluim datele personale

  • Dezvăluirea datelor către terți

Vom dezvălui partea necesară din datele dvs. personale, numai în măsura în care o asemenea dezvăluire este necesară pentru a vă comunica Newsletter-ul, numai următoarelor categorii de terți:

(a) societăți care ne furnizează produse și servicii, cum ar fi:

(i)  furnizori de sisteme IT și furnizorii de servicii de asistență aferenți, inclusiv arhivarea de emailuri, furnizorii de servicii de telecomunicații, realizare copii de rezervă și recuperare în caz de dezastru, servicii de securitate informatică și alți furnizori de servicii externalizate.

(ii) furnizorii de servicii de marketing și publicitate.

De asemenea, vom mai dezvălui datele dvs. personale unor terți în următoarele situații:

(b) autorități publice, în măsura în care dezvăluirea datelor personale este obligatorie conform legii aplicabile; 

(c) În cazul în care ne solicitați sau ne dați acordul în acest sens;

(d) Persoanelor care pot demonstra că dețin autoritatea legală de a acționa în numele dvs.;

(e) în cazul în care avem obligația de a dezvălui datele dvs. personale pentru a respecta o obligație legală, orice solicitare legală din partea autorităților guvernamentale sau executive, și după cum poate deveni necesar pentru a îndeplini anumite cerințe de securitate națională sau de aplicare a legii sau a de preveni anumite activități ilegale;

(f) pentru a răspunde oricăror pretenții, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale unui terț, pentru a proteja siguranța oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală; sau

(g) pentru a proteja drepturile, proprietățile sau siguranța FR, a angajaților săi, a colaboratorilor săi sau a furnizorilor săi.

  • Restricții legate de utilizarea datelor personale de către destinatari

Terții cărora le punem la dispoziție informațiile dvs. personale în temeiul paragrafului (a) de mai sus sunt limitați (prin lege și prin contract) cu privire la modul în care pot folosi datele dvs. personale pentru scopurile specifice pe care le-am identificat noi. Întotdeauna ne vom asigura că orice terți cărora le divulgăm voluntar informațiile dvs. personale sunt supuși obligațiilor de confidențialitate și securitate în acord cu prezenta notă de informare și legislația aplicabilă (pentru evitarea dubiilor, acest lucru nu se poate aplica acolo unde divulgarea nu este decizia noastră).

Cu excepția celor detaliate mai sus, noi nu vom divulga sau transfera vreodată niciuna dintre datele dvs. personale vreunui terț fără a vă anunța, sau, dacă este cazul, fără a obține în prealabil consimțământul dvs.

3. Reținerea datelor cu caracter personal

Datele dvs. personale sunt păstrate doar atât cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor pentru care informațiile respective sunt prelucrate. La data acestui document, datele personale sunt păstrate până la retragerea consimțământului dumneavoastră referitor la primirea Newsletter-ului sau până la momentul la care Newsletter-ul nu va mai fi trimis.

În situația în care vă sunt necesare informații suplimentare cu privire la durata de timp pentru care se păstrează datele dvs. personale, vă rugăm să ne contactați (consultați secțiunea 8 de mai jos).

4. Drepturile dumneavoastră

4.1 Aveți anumite drepturi în ceea ce privește datele dvs. personale.

(a) Puteți solicita accesul la datele cu caracter personal pe care le deținem în ceea ce vă privește. Puteți de asemenea solicita informații despre următoarele: scopul prelucrării; categoriile de date cu caracter personal prelucrate; cine ar mai fi putut primi datele de la noi; cât de mult vor fi păstrate respectivele date.

(b) Aveți dreptul de a corecta (rectifica) datele dvs. care se află în posesia noastră în cazul în care sunt inexacte.

(c) Puteți solicita, de asemenea, ștergerea datelor sau încetarea activității de prelucrare a acestora, sub rezerva anumitor excepții.

(d) Puteți de asemenea să solicitați încetarea prelucrării datelor dacă acest lucru are loc în temeiul unui interes legitim, sub rezerva anumitor excepții.

(e) Aveți dreptul să ne solicitați să transferăm datele pe care le prelucrăm despre dvs. în temeiul consimțământul dvs. sau în îndeplinirea unui contract, către dvs. sau, dacă este fezabil din punct de vedere tehnic, direct către un alt operator.

(f) În cazul în care nu sunteți mulțumit(ă) de modul în care vă prelucrăm datele sau de răspunsul primit la o cerere în legătură cu datele dumneavoastră personale, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea competentă de protecție a datelor. Aceasta este fie autoritatea din statul dumneavoastră de domiciliu din cadrul Uniunii Europene (dacă acesta nu este România), fie Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, http://dataprotection.ro/.

(g) Vă puteți retrage consimțământul pentru prelucrarea personale, fără a afecta legalitatea prelucrărilor realizate înainte de retragerea consimțământului dumneavoastră.

4.2 În cazul în care doriți informații suplimentare cu privire la drepturile de mai sus sau în cazul în care doriți să vă exercitați oricare dintre aceste drepturi, vă rugăm să ne contactați (consultați secțiunea 8 de mai jos).

4.3 Vom avea în vedere toate aceste solicitări și vă vom oferi un răspuns într-un termen rezonabil (nu mai mult de o lună, termen pe care îl mai putem prelungi cu încă două luni în cazul în care solicitarea dvs. este complexă). Cu toate acestea, vă rugăm să aveți în vedere că există excepții de la unele dintre drepturile menționate. În cazul în care solicitarea dvs. este refuzată, FR vă va oferi o explicație cu privire la motivul pentru care solicitarea dvs. a fost respinsă.

4.4 În cazul în care se aplică vreo excepție, o să vă semnalăm acest lucru în momentul în care răspundem solicitării dvs.  Înainte de a răspunde oricărei solicitări formulate de dvs., vă putem solicita anumite informații necesare pentru confirmarea identității dvs. 

4.5 În situația în care aveți întrebări în legătură cu modul în care prelucrăm datele dvs. personale, vă rugăm să ne contactați (consultați secțiunea 8 de mai jos) .

5. Securitatea

5.1 FR este determinată să protejeze informațiile personale împotriva oricărei pierderi, utilizări abuzive, dezvăluiri, modificări, indisponibilizări, acces neautorizat și distrugere, și își ia toate măsurile rezonabile pentru a asigura confidențialitatea informațiilor personale, inclusiv prin utilizarea unor măsuri adecvate de natură organizațională și tehnică. Printre măsurile de natură organizațională, avem în vedere controlul accesului fizic în sediul nostru, instruirea personalului, și păstrarea documentelor pe hârtie în spații încuiate.  Măsurile de natură tehnică includ utilizarea criptării, parolarea accesului la sistemele noastre și utilizarea softurilor antivirus.

5.2 În procesul de furnizare a datelor cu caracter personal către noi, informațiile dvs. personale pot fi transferate prin internet. Deși depunem eforturi susținute pentru a proteja datele personale pe care ni le puneți la dispoziție, schimbul de informații dintre noi și dvs. prin intermediul unei conexiuni la internet nu este 100% sigur. Prin urmare, nu putem garanta securitatea informațiilor dvs. personale pe care ni le transmiteți prin internet și prin urmare transmiterea efectuată în acest fel se face pe riscul dvs. Odată ce am primit informațiile dvs. personale, vom utiliza proceduri stricte și metode de securitate pentru a împiedica accesul neautorizat la aceste informații.

6. Modificări privitoare la nota de informare

Această notă de informare poate fi modificată ori de câte ori considerăm necesar. Orice modificări efectuate la această nota de informare vor fi afișate pe aceeași pagină de internet, însă nu vă vor fi aduse la cunoștință prin email.

7. Întrebări suplimentare sau formularea unor reclamații

7.1 În cazul în care aveți întrebări suplimentare sau dacă doriți să depuneți o reclamație cu privire la modul în care colectăm, utilizăm sau stocăm informațiile dvs. personale sau în cazul în care doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile pe care le aveți în legătură cu datele dumneavoastră, vă rugăm să contactați:

Nume: Andra Rotariu

Funcția: Project Manager

Telefon: 0723608612

Email: andra@fotografulanului.ro

7.2 Vom încerca să soluționăm orice astfel de reclamație sau cerere cu privire la drepturile dvs.

7.3 Dacă nu sunteți mulțumit(ă) de răspunsul primit, puteți depune o reclamație și la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Puteți găsi informații suplimentare privitoare la procedura de mai sus pe pagina: dataprotection