Juriul

Sunt foarte încântat și onorat că am fost invitat să fiu președinte al juriului pentru această competiție de fotografie. Există o mulțime de secțiuni la care să vă înscrieți, deci uitați-vă atent la regulament și asigurați-vă că lucrarea voastră se potrivește bine categoriilor. Nu îți face griji cu privire la numărul de imagini pe care le introduci, sunt obișnuit să văd multe imagini zi de zi. Deci mult noroc și spor la fotografiat

ROGER TOOTHPreședintele Juriului

Președintele juriului este fotograful Roger Tooth, medaliat și membru al Societății Regale de Fotografie din Marea Britanie. Până în 2016 a fost directorul departamentului foto de la The Guardian și The Observer

Fotograful Dean C.K. Cox a lucrat pentru numeroase publicații prestigioase, printre care The Associated Press, Le Monde, Vogue Italia și The New York Times. Este editorialist, documentarist și fotograf multimedia. A avut numeroase expoziții personale, iar în prezent predă cursuri de fotografie la o universitate din Hong Kong, după ce în trecut a colaborat cu universități din Suedia, Marea Britanie, Kazahstan și New York. 

Alex Gâlmeanu este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români, publicat de reviste din România și din străinătate. A avut expoziții personale în Franța, Islanda și Irlanda. Este manager și curator de expoziții și are în portofoliu numeroase proiecte fotografice. 

Jim Casper este Editor-in-Chief la LensCulture, o publicație de specialitate care atrage peste 3 milioane de vizitatori lunar. Este curator de expoziții de artă și face parte din juriile celor mai mari competiții internaționale de fotografie.

Ioana Moldovan este jurnalist și fotograf documentarist care a publicat reportaje în The New York Times, Al Jazeera English, LensCulture etc. Are numeroase premii internaționale, este autoare de expoziții și albume foto.

Craig Allen este editor foto internațional la publicația The New York Times și se ocupă de edițiile print, precum și de prezența online. În trecut a lucrat pentru Getty Images și AFP

Anne Farrar este directorul foto al National Geographic Traveler. În trecut, ca editor foto la The Dallas Morning News, a fost parte din echipa care a câștigat premiul Pulitzer pentru dosarele despre uraganul Katrina. 

Iurie Belegurschi este un renumit fotograf de peisaj, fondator al Iceland Photo Tours. A câștigat competiții internaționale de fotografie și imaginile lui au fost publicate de reviste din toată lumea. 

Rui Palha e specializat în fotografie de stradă și a fost inclus în mai multe topuri între cei mai buni fotografi din lume în acest domeniu. A câștigat premii internaționale, a publicat albume și a avut numeroase expoziții personale. 

Vaughn Wallace este în prezent Senior Photo Editor la National Geographic. A fost în juriu la concursuri cum ar fi World Press Photo, PDN Photo Annual sau Photolucida Critical Mass

Peter Svoboda este Head Curator pentru www.1x.com și fotograf. Are o listă impresionantă de premii câștigate, precum și expoziții în galerii importante din toată lumea. A fost publicat de National Geographic, The Guardian, The Telegraph etc. 

Anca Cernoschi este preocupată de fotografia creativă. A primit numeroase premii și a expus în țară și în străinătate. Operele ei se află în galerii din străinătate și în colecții private.

 

Înscrie-te la concursul Fotograful Anului în România pe fotografulanului.ro/inscriere 

ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA

Reunim în premieră în țara noastră pe unii dintre cei mai buni profesioniști ai imaginii din toată lumea – fotografi, editori foto, manageri, curatori, organizatori de expoziții – cu experiență și în alte jurii în cadrul celor mai mari competiții din domeniu la nivel global.

OPORTUNITATE

Câștigătorii concursului Fotograful Anului în România au oportunitatea de a interacționa cu membrii juriului, care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine cum să-și construiască sau să-și continue cariera în domeniu.

DEZBATERE CU MEMBRII JURIULUI

Unii membri ai juriului vor veni la București pe 7 octombrie 2018 cu ocazia galei de premiere a concursului Fotograful Anului în România și vor susține o dezbatere-eveniment pentru audiența românească.